mmGPS

v

         GeoCentar > Shop > Topcon > mmGPS

Laser ZoneTM sustav

Korištenje GPS-a za mjerenje, iskolčanje i kontrolu u nekim je slučajevima ograničeno zbog nedostatne preciznosti GPS-a. Posebno u vertikali (visinski), gdje je najbolje ostvarenje GPS preciznosti od 1 do 4 cm.
S Topconovim jedinstvenim Laser Zone GPS+ uređajem, u kombinaciji s Topconovim RTK sustavom, može se postići visinska milimetarska točnost. Postavite GPS+ bazni uređaj kao što to normalno činite, dodajte PZS-1 senzor na vaš štap na kojem je rover i postavite PZL-1 odašiljač. Odmah ćete imati visinu s milimetarskom preciznošću. Ovaj sustav za dobivanje precizne visine može se koristiti i kod GPS referentne mreže ili DGPS mjerenja kako bi se poboljšala točnost određivanja visina.

Laser ZoneTM sustav za mjerenje sastoji se od 3 komponente (treća komponenta PZS-MC koristi se kod građevinskih strojeva):

PZL-1 (laserski odašiljač)

PZL-1 (laserski odašiljač)

Zonski laser postavite i radite sa standardnim rotirajućim laserom jednostavnim za korištenje.

PZS-1 (senzor za rover)

Zonski senzor stavlja se na GPS štap, prima laserski signal i odašilje signal na GPS registrator podataka.

PZS-MC (senzor za građevinu)

Zonski senzor se stavlja na bager ili dozer umjesto antene GPS uređaja.

Karakteristike

Za razliku od standardnog rotacijskog lasera koji jedino može raditi u ravnini (horizontalnoj ili kosoj), PZL-1 odašiljač prenosi ”široku zraku” laserskog signala, koji proizvodi 10 m visoku “zonu laserske svijetlosti”u vertikalnoj ravnini.

Specijalni senzor PZS-1 može primiti zraku (bilo gdje unutar područja djelovanja od 10 m) i precizno izračunati visinu. Kombinirajući Topconovu LaserZoneTM tehnologiju sa uobičajnim Topcon RTK GPS kompletom, postići ćete točnost koja je izjednačena s točnosti rezultata mjerne stanice.

Jedan PZL-1 odašiljač ima horizontalno područje djelovanja od 300 metara (promjera 600 m) i vertikalnog područja djelovanja od 10 metara.
Odašiljač se može brzo i jednostavno prenositi na drugu točku. Moguće je koristiti 4 odašiljača istovremeno, dok jedan uređaj može razlikovati signale sa sva 4 različita odašiljača.

  • topcon2topcon2
  • sokkiasokkia
  • FaroFaro
  • Nivel SystemNivel System
  • nestlenestle
  • goeckgoeck
  • Smarttech3DSmarttech3D
Izbornik